Кликнете за още продукти.
Няма намерени продукти.

Правилния избор за пъзели за деца

Публикувано на2 Години преди
Любими0

Пъзели за деца от магазин iskamBG.com: хармонично развитие по време на играта

Ефективността на учителите по визуално обучение се признава по всяко време. В крайна сметка един от основните канали на възприятие е визуалният. Детето, съзерцавайки със собствените си очи предмет, явление или техните имитации, бързо се научава да съпоставя понятията с техните въплътени обекти.

Ако творческите способности на детето се развиват с визуално-образно мислене, процесът на опознаване на света се ускорява няколко пъти. За това са предназначени Монтесори материалите – образователни играчки, книжки за оцветяване и детски пъзели.

Как се появиха пъзелите за деца и защо са полезни?

Пъзели за деца Първите пъзели се появяват в средата на 18 век. Техният създател е Джон Спилсбъри, учител по английски език, който искал да улесни учениците си в изучаването на география. Спилсбъри залепи географска карта на света върху тънка дървена дъска, след което наряза приложението на много парчета. От получените сегменти децата трябваше да сглобят цялата картина.


Този метод на представяне на материала е възприет от други учители, подобрявайки го. Още през 19 век започват да се появяват картонени пъзели, поради което цената им пада и наличността им се увеличава.

Днес пъзелите за деца са не само дидактичен материал, но и любимо хоби на много момчета и момичета. Арсеналът от сглобяеми картини е попълнен с нови материали за производство, голям брой теми. Нивата на трудност също се различават.

Според прегледите на учители и опитни родители, използвайки пъзела, детето:

- развива фината моторика на пръстите;

- започва да съпоставя цялото и неговите части, виждайки примерна картина и отделните й фрагменти;

- научава се да мисли логично;

- тренира паметта (за да сглобите цял модел от отделни елементи, трябва постоянно да поддържате образа му в главата си);

- формира визуално-образно мислене (бебето превърта цялата картина в ума, разглобява, анализира кой фрагмент на кое място трябва да бъде);

- развива концентрация, тренира търпение;

- научава се да взема първите самостоятелни решения, да структурира най-простата информация (събирането на картина често не предполага даден алгоритъм - детето само определя последователността на действията);

- развива креативността.

- Пъзели за деца е универсална версия на образователна игра. Благодарение на разнообразието от сюжети, представени в онлайн магазина iskamBG.com, можете да вземете пъзел дори за най-малките - деца от 18 месеца и 2 години.

От какво да се ръководите при избора на пъзели

Детски пъзели: Първият критерий е възрастта. Пъзелите за деца, които не отговарят на нивото на възрастово развитие на бебето, със сигурност ще се окажат твърде прости или много сложни за него. И в двата случая скуката бързо ще завладее детето и желанието за решаване на пъзела ще изчезне. За да предотвратите това, трябва да изберете пъзели за деца според нарастващата сложност:

Малките деца на 2 години могат да започнат да се запознават с цветове, форми и размери.

Момчетата и момичетата на 3 години вече са готови да съберат картина от 2-4 елемента.

Деца на 4 и 5 години ще се интересуват от изображения на животни, растения, коли, предмети от бита.

Деца в предучилищна възраст на 6 години могат да правят снимки с изображения на букви и цифри.

Пъзелите за деца на 7 и 8 години включват голям брой малки детайли и по-сложни мотиви.

В допълнение към възрастовите характеристики:

Материалът, от който са направени снимките. За най-малките (от година и половина) е по-добре да изберете продукти, изработени от меки материали - постелки за пъзел. Магнитните елементи са подходящи за двегодишни деца. Такива пъзели са здраво закрепени, което означава, че са по-трудни за губене. По-големите деца могат да правят дървени снимки, фиксирани в специална рамка. А за възрастни и по-големи деца се предлага и дебел картон.

Размери. Колкото по-младо е детето, толкова по-големи трябва да са фрагментите от картината. Това ще предпази бебето от случайно поглъщане на частта.

Цвят. Колкото по-ярка е картината, толкова по-голяма е вероятността тя да заинтересува детето.

Предмет. Когато избирате пъзели за деца, трябва да вземете предвид интересите на вашия син или дъщеря. Ако вашето мъниче расте като млад палеонтолог, определено ще хареса играта на динозаври. Ако бебето ентусиазирано обсъжда любимата си анимация през целия ден, цитира герои, то със сигурност ще бъде зарадвано от подходящия комплект.

iskamBG.com се грижи за малките клиенти и се съобразява с възможностите на техните родители. Затова магазинът представя само висококачествени продукти, изработени от хипоалергенни материали на достъпни цени.

Препоръчваме ви

Меню

Категории

Създайте безплатен профил, за да запазите любимите си продукти.

Създай

Създайте безплатен профил, за да използвате списъците с желания.

Създай