Click for more products.
No products were found.

Дигитален pH метър за вода

Код на продукта:
1131
Дигитален ПХ метър за вода устройство     Виж пълното описание
18,90 лв.
МОДЕЛ
  • МОДЕЛ 1 18,90 лв.
  • МОДЕЛ 2 22,90 лв.
Харесвам0
Добави в списъка с желани
You may also like
Описание




Електронен pH метър за вода - подходящ за измерване пх на питейна вода, за басейни и други


Искате ли да сте сигурни в качеството на водата и течностите, които използвате в ежедневието си? Електронният рН метър за вода е вашият незаменим помощник! Този преносим тестер за киселинност осигурява точни и надеждни измервания на pH с всички необходими функции.

Анализаторът на киселинността pH-метър е прост и надежден pH-метър за измерване на нивото на pH на вода (концентрация на свободни водородни йони), различни разтвори и напитки.

Той се използва за експресни анализи на вода - в домашни кладенци и сондажи, хидропонни системи, аквариуми, плувни басейни, отоплителни системи, езера за развъждане на риба, хидропоника, винопроизводство и пивоварство.

Използва се за оперативен контрол на качеството на различни питейни води и напитки, алкални и киселинни води, произведени в активатори-йонизатори на вода, както и дълбоко пречистени води в инсталации за обратна осмоза.

Може да се използва както в домакинствата, така и в производството - във всички случаи, когато е необходимо да се знае точната стойност на рН на течността.

Анализатор на киселинността на водата pH метър 

Предназначение на pH метър. Мека и твърда вода. Защо е важно да знаем pH на водата?

Както всички си спомняме от училищния курс по химия, pH е единица за активност на водородните йони, равна на обратния логаритъм на активността на водородните йони. Така вода със стойност на рН 7 има 10-7 мола водородни йони на литър, а вода с рН 6 - 10-6 мола на литър. Скалата на стойностите на pH може да варира от 0 до 14. Като цяло водата с рН под 7 се счита за киселинна, а водата с рН над 7 - за алкална. Нормалният диапазон на рН за повърхностни водни системи е между 6,5 и 8,5, а за подземни системи - между 6 и 8,5. Можете да установите характеристиките на рН с помощта на рН-метър за анализ на киселинността на водата. За "неутрална" вода се смята вода с PH 7, тъй като тя не е нито алкална, нито киселинна. Подходящо PH на водата в басейна е 7,00 и 7,4.

МЕКА ВОДА

По принцип водата с ниско pH (под 6,5) е киселинна, мека и корозивна. По този начин във водата могат да проникнат метални йони, като: желязо, манган, мед, олово и цинк от водоносния хоризонт, водопроводната мрежа и тръбите. Поради това водата с ниско рН може да:

да съдържа повишени нива на токсични метали или други съединения;

да доведе до преждевременна повреда на металните тръби;

да има метален или кисел вкус;

да прави петна по прането;

да има характерно „синьо-зелено“ оцветяване на мивката и канализацията.

Основният начин за справяне с ниското pH на водата е използването на неутрализатор. Той подава разтвор във водата, за да предотврати реакцията на водата с водопроводната инсталация в дома ви или електролитната корозия. Типичен неутрализатор е химическото вещество калцинирана сода.

ТВЪРДА ВОДА:

Водата с pH над 8,5 е твърда вода. За разлика от „киселинната“ вода тя не представлява сериозна опасност за здравето, но може да причини естетически проблеми. Тези проблеми включват:

Образуване на утайка по водопроводните тръби и други повърхности;

Алкален вкус на водата, който може да направи кафето горчиво на вкус;

образуване на котлен камък по съдовете, пералната машина и плувните басейни;

затруднено получаване на пяна от сапуни и перилни препарати;

образуване на неразтворими остатъци по дрехите и др...;

Намалена ефективност на електрическите нагреватели за вода.

Обикновено тези проблеми се появяват, когато твърдостта варира от 100 до 200 милиграма CaCO3/L, което се равнява на 12 грама на галон. Водата може да се омекоти чрез използване на йонен обмен или чрез добавяне на пепел, смес от вар и сода, но и двата процеса увеличават съдържанието на натрий във водата.


Характеристики:

Обхват на измерване: 0.0 - 14.0 pH
Точност: ±0.1
Работна температура: 0 - 50°C  
Относителна Влажност: до 95%
Калибриране: ръчно, по 1 точка
Захранване: 3бр. AG-13 батерии ( включени в комплекта )
Размери: 15х3х1.5см. 
Тегло: около 57 грама

ПРЕДЛАГАМЕ 2 МОДЕЛА НА PH Метър, като разликата между модел 1 и модел 2 е, че втория има допълнителен бутон за автоматично калибриране. Модел 2 е с 4лв. по-скъп. Желания модел можете да изберете от менюто намиращо се под цената.

Комплектът включва:

1бр. Дигитален pH метър 
1бр. Отвертка за калибриране
1бр. Кутийка за съхранение
2бр. Калибрационни разтвори

Инструкции за употреба:

Отстранете предпазната капачка;

Преди употреба изплакнете електрода с дестилирана вода;

Включете pH метъра, като завъртите превключвателя в положение "ON";

Поставете електрода в разтвора за измерване (не по-ниско от 2 cm). Първо трябва да държите устройството във въздуха и след това да поставите електрода в тествания разтвор;

Вземете показания от устройството;

След измерването изплакнете електрода в дестилирана вода, изключете уреда с бутона “ON/OFF”;

Винаги поставяйте защитната капачка след употреба, за да предпазите електрода от повреда (продължителният контакт с въздуха води до бавна и нестабилна работа);

Сменете батериите, ако показанията на дисплея се виждат трудно или не се показват. Спазвайте полярността;

Когато показанието е 000 или 7,00 или други фиксирани стойности, това е защото инструментът е калибриран във въздуха, моля, поставете отново батерията и калибрирайте отново инструмента.

Калибриране:

Отстранете предпазната капачка;

Преди да започнете калибриране, изплакнете електрода в дестилирана вода;

Поставете електрода в разтвора (не по-малко от 2 cm), приготвен с праха, включен в 6.86 и 250 ml. дестилирана вода;

Натиснете бутона CAL за 5 секунди и го освободете. 6.86 ще започне да мига на дисплея. Изчакайте, докато дисплеят спре да мига. Изплакнете електрода в дестилирана вода;

Поставете електрода в разтвора (не по-малко от 2 cm), приготвен с праха, включен в комплекта 4.01 и 250 ml. дестилирана вода;

Натиснете бутона CAL за 5 секунди и го освободете. 4.01 ще започне да мига на дисплея. Изчакайте, докато дисплеят спре да мига. Изплакнете електрода в дестилирана вода;

Поставете инструмента в буферен разтвор 6.86 и 4.01, за да проверите калибрирането. Ако не сте доволни от резултата, повторете калибрирането;

Ако знаете, че първоначалното рН на вашия разтвор на пробата е над 7,0, калибрирайте устройството, като използвате буферни разтвори 6,86 и 9,18.


ИНСТРУКЦИИ ЗА КАЛИБРИРАНЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗТЕГЛИТЕ ОТ ТУК

Видео инструкции за калибриране на PH метър:


Read moreShow less
Подробности за продукта
11311841

Конкретни референции

EAN13
11311841
Прикачени файлове

Ревю за продукта

Средна оценка

5.0
1 Ревю
★★★★★ Отлично 1
★★★★☆ Добро 0
★★★☆☆ Средно 0
★★☆☆☆ Лошо 0
★☆☆☆☆ Ужасно 0

  • Ревюта (1)
  • Въпроси и отговори (0)

Меню

Menu

Създайте безплатен акаунт, за да запазите любими продукти.

Sign in

Създайте безплатен акаунт, за да използвате списъци с желани продукти.

Sign in