Вакуум система за съхранение на храни и напитки

Код на продукта:
Система за вакуумиране и запазва храната    Виж пълното описание
7,20 лв.
Изчерпано
   * Използвайки тази форма за бърза поръчка Вие можете да поръчате по един продукт.
   * Ако искате да поръчате повече от един продукт, използвайте бутона "Добави в количката"
   Любими1
   Добави в списък с желания(2)
   Препоръчваме ви
   Описание   Система за вакуумиране на храна и напитки - включваща 9бр. капачки за буркани, силиконови уплатнители и вакуум помпа за изтегляне на въздуха.

   "ВАКС" - това е система за съхранение или консервиране на храни и напитки във вакуум. Това е просто, практично, оригинално и патентовано изобретение.
   "ВАКС" - това е система, състояща се от вакуум помпа, вакуумно покритие и 9бр. капачки за буркани. 

   • "ВАКС" съхранява свежестта на всички видове продукти, много по-продължително време, отколкото конвенционалния метод за съхранение. Това се случва, защото при изсмукване на въздуха, драстично се намалява количеството на кислорода в съответното пространство, а това води до забавяне на окислителните процеси, т.е. развалянето на продуктите.
   • "ВАКС" Ви дава възможност да купувате повече продукти и да ги съхранявате с по-малки загуби, както у дома, така и по време на пътувания или почивка.   Създаването на идеалния вакуум в домашни условия е невъзможно, а с това става и невъзможно запазване на продуктите за по-дълго време. При окисленията се отделят газове. Те се натрупват под капака и когато тяхното налягане се сравни с атмосферното, капачката се деформира. Някои от потребителите необосновано се възмущават от факта, че не е възможно дълго да съхраняват такива продукти, като пресни малини и ягоди. По повърхността на тези плодове се намира огромно количество гъбички, които рязко ускоряват процеса на окисляването. Такива продукти, като сушени гъби и плодове дълго се запазват под вакуум - те не потъмняват и запазват вкуса и аромата си. Месото на шишчета се получава сочно и меко, ако се маринова под вакуум.

   "ВАКС" - многофункционална система. В продължение на много години натрупан богат опит в консервирането на продукти се оказа, че вакуумните капаци успешно заместват металните такива, използвани за консервиране. Консервирането, за разлика от съхранението на пресни и морски продукти, предполага термична (пастюризация, стерилизация) обработка на продуктите. Преди началото на процеса по консервирането, трябва плътно да се постави уплътнителя в жлеба на капака. След това е необходимо да поставите продуктите в съд с капаците нагоре, изливайки гореща вода (но не вряща). Капачките се поставят и се затварят, като важно е да не се докосват с ръце вътрешните повърхности на капаците - нарушава се стерилитета. При консервирането трябва да се остави 3-4 см празно пространство до капачката, защото при изпомпване на въздуха чрез специалната помпа, под капака се създава вакуум, вследствие на което водата започва да ври и се получава пяна, която се изкачва нагоре. При такъв случай, вакуумирането трябва да се прекрати и да се изчака пяната да се разсее. Достатъчни са не повече от 5-6 изсмуквания за да излезе въздуха от буркана. След това не обръщайте буркана надолу с капачката! Дългогодишната практика показа, че не възникват никакви проблеми при консервиране на такива продукти, като: компоти, сокове, конфитюри, кетчупи и още много други, но тук мариноването на краставички се оказва проблемно - при някои потребители на системата "Вакс" капаците се отварят и продуктът се разваля. Препоръчваме, процесът по мариноването на краставички да се извършва на по-малки количества от продукта. Простота и надеждност – това са ползите от вакуумните капаци. След отваряне на буркана и консумацията на част от съдържанието му, буркана може отново да се вакуумира за да се съхрани останалият продукт по-дълго. В този случай, продуктите от режим на консервиране, преминават в режим на съхранение. Разработили сме ръчната вакуум помпа НВР-3, която осигурява вакуум с дълбочина до 80%, както и вакуумните капаци подходящи за стандартни буркани.

   За тези, които съхраняват своите продукти в избата - пазете се от мишките! Известни са случаи, когато мишката изгризва клапаните на капаците и херметичността се нарушава, в следствие на което продуктът се разваля.

   Порядък и особености при работа със системата "ВАКС"

   1. Проверете буркана за отсъствие на пукнатини, драскотини, както по самия буркан, така и по гърлото му. Бурканите с тези дефекти не са подходящи за използване.
   2. Плътно сложете уплътнението на жлеба в капака.
   3. Поставете капака върху гърлото на буркана.
   4. Плътно поставете помпата във вдлъбнатината на капака.
   5. За да се създаде вакуум, трябва да преместите ръчката нагоре и надолу. Когато консервирането е достатъчно, направете най-малко 5-6 изпомпвания, а в режим на съхранение от 15 до 20. Броят на помпанията зависи от нивото на пълните буркани. Въпреки това, колкото повече изпомпвания са направени, толкова по-дълбок е вакуумът. В този случай, ръчката започва самопроизволно да се отпуска и да нанася удари по капака. Помпането трябва да бъде прекратено.
   6. За отваряне на буркана, с палеца повдигате края на клапана на капака, в следствие на което въздуха с шум ще проникне в буркана и капака лесно ще се отвори. За отваряне на клапана не бива да се използват метални и други остри предмети, за да не се появи риск за клапана и капака.
   7. Както при замърсяване, така и във всички случаи след консервиране, помпата трябва да се изплаква с топла или гореща вода, както и да се развие гайката и да премахнете пръчката от цилиндъра. След измиване е необходимо да смажете с Вазелин маншета.
   8. След замърсявания, капакът трябва да се измие, при което не допускайте до уплътнението да се допират остри предмети. Клапанът лесно се отстранява с докосване на пръста.
   9. Ако движението на ръчката стане стегнато, то помпата е необходимо да се разглоби и изплакне добре цилиндъра и маншета. За да може маншета дълго да запази своята еластичност е необходимо да се смазва с вазелин.
   10. За да се провери херметичността на системата, препоръчваме да налеете вода в буркана от чешмата, оставяйки 3-4 см пространство до капака и да отстраните чрез помпата въздуха от него. След това, обърнете буркана с капака надолу. Ако клапана се покрие с въздушни мехурчета, то капачката е неизползваема. На практика това се случва изключително рядко. Ние препоръчваме да се премахне клапана, да го изплакнете и да повторите теста отново.

   Ако мехурчета се стичат под уплътнението на капака, то или буркана или капачката не са годни. В абсолютно повечето случаи това идва от факта, че в гърлото на буркана има вдлъбнатини, драскотини или пукнатини. Опитайте се да поставите капака на вече използван и здрав буркан, ако и в този случай се появят мехурчета, то капакът е негоден за употреба.
   Прочетете още
   Подробности за продукта
   Отзиви
   No comments

   Категории

   Създайте безплатен профил, за да запазите любимите си продукти.

   Създай

   Създайте безплатен профил, за да използвате списъците с желания.

   Създай