Вакуум система за съхранение на храни и напитки

Система за вакуумиране и запазва храната

7,20 лв.
С вкл. данък
Любими0
Добави в списък с желания
Препоръчваме ви
ОписаниеСистема за вакуумиране на храна и напитки - включваща 9бр. капачки за буркани, силиконови уплатнители и вакуум помпа за изтегляне на въздуха.

"ВАКС" - това е система за съхранение или консервиране на храни и напитки във вакуум. Това е просто, практично, оригинално и патентовано изобретение.
"ВАКС" - това е система, състояща се от вакуум помпа, вакуумно покритие и 9бр. капачки за буркани. 

• "ВАКС" съхранява свежестта на всички видове продукти, много по-продължително време, отколкото конвенционалния метод за съхранение. Това се случва, защото при изсмукване на въздуха, драстично се намалява количеството на кислорода в съответното пространство, а това води до забавяне на окислителните процеси, т.е. развалянето на продуктите.
• "ВАКС" Ви дава възможност да купувате повече продукти и да ги съхранявате с по-малки загуби, както у дома, така и по време на пътувания или почивка.Създаването на идеалния вакуум в домашни условия е невъзможно, а с това става и невъзможно запазване на продуктите за по-дълго време. При окисленията се отделят газове. Те се натрупват под капака и когато тяхното налягане се сравни с атмосферното, капачката се деформира. Някои от потребителите необосновано се възмущават от факта, че не е възможно дълго да съхраняват такива продукти, като пресни малини и ягоди. По повърхността на тези плодове се намира огромно количество гъбички, които рязко ускоряват процеса на окисляването. Такива продукти, като сушени гъби и плодове дълго се запазват под вакуум - те не потъмняват и запазват вкуса и аромата си. Месото на шишчета се получава сочно и меко, ако се маринова под вакуум.

"ВАКС" - многофункционална система. В продължение на много години натрупан богат опит в консервирането на продукти се оказа, че вакуумните капаци успешно заместват металните такива, използвани за консервиране. Консервирането, за разлика от съхранението на пресни и морски продукти, предполага термична (пастюризация, стерилизация) обработка на продуктите. Преди началото на процеса по консервирането, трябва плътно да се постави уплътнителя в жлеба на капака. След това е необходимо да поставите продуктите в съд с капаците нагоре, изливайки гореща вода (но не вряща). Капачките се поставят и се затварят, като важно е да не се докосват с ръце вътрешните повърхности на капаците - нарушава се стерилитета. При консервирането трябва да се остави 3-4 см празно пространство до капачката, защото при изпомпване на въздуха чрез специалната помпа, под капака се създава вакуум, вследствие на което водата започва да ври и се получава пяна, която се изкачва нагоре. При такъв случай, вакуумирането трябва да се прекрати и да се изчака пяната да се разсее. Достатъчни са не повече от 5-6 изсмуквания за да излезе въздуха от буркана. След това не обръщайте буркана надолу с капачката! Дългогодишната практика показа, че не възникват никакви проблеми при консервиране на такива продукти, като: компоти, сокове, конфитюри, кетчупи и още много други, но тук мариноването на краставички се оказва проблемно - при някои потребители на системата "Вакс" капаците се отварят и продуктът се разваля. Препоръчваме, процесът по мариноването на краставички да се извършва на по-малки количества от продукта. Простота и надеждност – това са ползите от вакуумните капаци. След отваряне на буркана и консумацията на част от съдържанието му, буркана може отново да се вакуумира за да се съхрани останалият продукт по-дълго. В този случай, продуктите от режим на консервиране, преминават в режим на съхранение. Разработили сме ръчната вакуум помпа НВР-3, която осигурява вакуум с дълбочина до 80%, както и вакуумните капаци подходящи за стандартни буркани.

За тези, които съхраняват своите продукти в избата - пазете се от мишките! Известни са случаи, когато мишката изгризва клапаните на капаците и херметичността се нарушава, в следствие на което продуктът се разваля.

Порядък и особености при работа със системата "ВАКС"

1. Проверете буркана за отсъствие на пукнатини, драскотини, както по самия буркан, така и по гърлото му. Бурканите с тези дефекти не са подходящи за използване.
2. Плътно сложете уплътнението на жлеба в капака.
3. Поставете капака върху гърлото на буркана.
4. Плътно поставете помпата във вдлъбнатината на капака.
5. За да се създаде вакуум, трябва да преместите ръчката нагоре и надолу. Когато консервирането е достатъчно, направете най-малко 5-6 изпомпвания, а в режим на съхранение от 15 до 20. Броят на помпанията зависи от нивото на пълните буркани. Въпреки това, колкото повече изпомпвания са направени, толкова по-дълбок е вакуумът. В този случай, ръчката започва самопроизволно да се отпуска и да нанася удари по капака. Помпането трябва да бъде прекратено.
6. За отваряне на буркана, с палеца повдигате края на клапана на капака, в следствие на което въздуха с шум ще проникне в буркана и капака лесно ще се отвори. За отваряне на клапана не бива да се използват метални и други остри предмети, за да не се появи риск за клапана и капака.
7. Както при замърсяване, така и във всички случаи след консервиране, помпата трябва да се изплаква с топла или гореща вода, както и да се развие гайката и да премахнете пръчката от цилиндъра. След измиване е необходимо да смажете с Вазелин маншета.
8. След замърсявания, капакът трябва да се измие, при което не допускайте до уплътнението да се допират остри предмети. Клапанът лесно се отстранява с докосване на пръста.
9. Ако движението на ръчката стане стегнато, то помпата е необходимо да се разглоби и изплакне добре цилиндъра и маншета. За да може маншета дълго да запази своята еластичност е необходимо да се смазва с вазелин.
10. За да се провери херметичността на системата, препоръчваме да налеете вода в буркана от чешмата, оставяйки 3-4 см пространство до капака и да отстраните чрез помпата въздуха от него. След това, обърнете буркана с капака надолу. Ако клапана се покрие с въздушни мехурчета, то капачката е неизползваема. На практика това се случва изключително рядко. Ние препоръчваме да се премахне клапана, да го изплакнете и да повторите теста отново.

Ако мехурчета се стичат под уплътнението на капака, то или буркана или капачката не са годни. В абсолютно повечето случаи това идва от факта, че в гърлото на буркана има вдлъбнатини, драскотини или пукнатини. Опитайте се да поставите капака на вече използван и здрав буркан, ако и в този случай се появят мехурчета, то капакът е негоден за употреба.
38,00 лв. С вкл. данък
Всичко в едно: цифров волтметър, високоговорител, блутут плейър, разклонител за автомобилна запалка, 2бр. USB за зареждане на мобилни устройства, FM радио и възможност за възпроизвеждане на mp3 от флашка или карта памет
Подробности за продукта
Отзиви
No comments
ИЗБРАНИ ПРОДУКТИ

Категории

Създайте безплатен профил, за да запазите любимите си продукти.

Създай

Създайте безплатен профил, за да използвате списъците с желания.

Създай