Кликнете за още продукти.
Няма намерени продукти.

Ултразвукови дифузери: Ръководство на купувача за избор на най-добрия модел

Публикувано на2 Години преди
Любими0

Ултразвукови дифузери: Ръководство на купувача, как да изберем дифузер за етерични масла

Ултразвуковите дифузери са на пазара от много години. Благодарение на ползите и положителното въздействие, които имат върху домовете ни, популярността им расте с всеки изминал ден. Сред често срещаните аксесоари за дизайн и озеленяване те се различават по размер, форма и функционалност. Ето защо е важно да знаете как да ги избирате внимателно, според вашите специфични нужди.

Ултразвукови дифузери: какво е това?

За разлика от типичните горелки за есенция, които имат малка свещ, ултразвуковите дифузери работят в студен режим, за да запазят свойствата на маслата много по-добре. Специалистите по ароматерапията ги препоръчват, защото, от една страна, те позволяват на аромата да се разпространява, от друга страна, те реагират по-добре по отношение на здравето. Голям брой растения съдържат различни активни вещества, които изпълняват важна антисептична и антибактериална функция.

В допълнение, гореспоменатите принципи допринасят за чистия въздух и подобряват неговото качество. Чрез вибриране на малка плоча, ултразвукът активира процеса на изпаряване на водата. Това се прави без прегряване на течността, съдържаща се вътре в дифузера (което се случва в основните горелки). След това хората вдишват маслените молекули през дихателните пътища, които пътуват до кръвоносната система и алвеолите, както и до таламуса, емоционалния център на човешкия мозък. Следователно те имат полза както физически (чрез проникване в белодробните алвеоли), така и психически.

На нашия сайт можете да намерите над 7 модела ултразвукови дифузери

Ултразвукови дифузери: кога са полезни?

Говорейки за ултразвукови арома дифузери, е необходимо да се подчертае тяхната функция като терапевтично средство в дома. Излъчваният аромат създава и разпространява състояние на спокойствие и релакс, което ви кара да се насладите на усещанията във вашия дом. Ароматерапията – както е обяснено в Wikipedia – винаги се е смятала за техника за възстановяване на баланса както на физическата, така и на умствената сфера, идеална за релаксация. Той използва ултразвук, за да дифузира избраното етерично масло постоянно и непрекъснато, без намаляване или прекъсване. По отношение на качеството обикновено достига по-висок стандарт от традиционните ароматизатори, които често са твърде слаби или твърде силни и се усещат предимно само в определени помещения.

Етеричните масла, продавани в специализирани магазини или в аптеките, ще работят добре с ултразвуковите дифузери, така че не се изисква специален продукт. Това намалява производството на отпадъци до минимум и ви дава широка гама от аромати, от които да избирате. Ще бъде възможно да персонализирате желания аромат чрез смесване на аромати според вашия собствен вкус. Някои от моделите физуери са оборудвани с цветни светодиоди, които добавят функцията за релаксация, която е характерна за хромотерапията. Като имате цветя в дома си, можете да стимулирате положителните настроения и да противодействате на негативните. Дифузерът може да се използва като нощна лампа, като е изключително тих и може да се монтира в детски спални. Някои етерични масла (като лавандула, лайка и др.) са много добри, за да ви помогнат да заспите.

За да се предотврати прегряване и изгаряне при изчерпване на течността, повечето дифузери на пазара имат функция за автоматично изключване при изчерпване на течността. Предвид описаните по-горе свойства, ултразвуковите дифузери се препоръчват за използване както у дома, така и в офиса. Действието на етеричните масла наистина може значително да подобри качеството на часовете, прекарани у дома и на работа.

Ултразвукови дифузери: къде да ги използвме?

Ултразвуковите дифузери са особено подходящи за големи пространства, благодарение на равномерното и бързо разпределение на обонятелните молекули. Въздухът често е тежък и неприятен, особено когато отоплителните системи са включени. С помощта на дифузьор за овлажнител се възстановява необходимата степен на влажност. В резултат на това въздухът ще стане по-лек, по-чист и по-дишащ.

Ултразвукови дифузери: как да ги изберем?

На пазара има различни видове ултразвукови дифузери, някои от които превъзхождат други, докато други са по-евтини, в зависимост от предлаганите характеристики. Ако искате да закупите такъв, трябва да вземете предвид вашите нужди и, разбира се, вашия бюджет. Например, ако ще го използвате предимно през нощта, за да направите въздуха по-малко сух и да разпръснете стимулиращи дишането балсамови есенции или етерични масла, важно е също така да сте сигурни, че е тих.

При различни обстоятелства може да е подходящо да се оцени мощността, например в особено големи стаи или дори в уелнес центрове и фитнес зали. При такива условия предлаганата мощност може да достигне приблизително 12-15 вата. Моделите на пазара също се различават по размер, имат повече или по-малко вместим резервоар. Това, разбира се, се отразява в продължителността на дифузията. Можете да изберете уред с таймер за автоматично регулиране на времето за включване/изключване.

Обикновено резервоар от 100 ml гарантира дифузия от около три часа, докато резервоар от 500 ml ще осигури сесия за ароматерапия от над 10 часа. Ето някои от най-добрите ултразвукови дифузори за стаи (предлагани), които са най-ревизирани и най-купувани онлайн

Препоръчваме ви

Меню

Категории

Създайте безплатен профил, за да запазите любимите си продукти.

Създай

Създайте безплатен профил, за да използвате списъците с желания.

Създай