Кликнете за още продукти.
Няма намерени продукти.

Освежители за въздух - дифузери

Филтриране по
Показани са 1-10 от общо 10 артикул(а)

Ароматизатори, освежители за въздух с етерични масла 

Дифузери за етерични масла: Как да изберем дифузер за етерични масла

Тези устройства са безопасни, лесни за използване и в същото време много декоративни. Това е най-добрият начин да направите дома си по-уханен. Използват се също за успокояване на различни заболявания, облекчаване на стреса и пречистване на всяка среда по здравословен начин.

Дифузерите за етерични масла, от които има няколко вида, са устройства, които използват етерични масла, за да ароматизират дома и да успокоят различни психо-физически заболявания чрез ароматерапия. Поради полезните си активни вещества етеричните масла са много полезни за медицински цели. Те съдържат есенцията на растението, от което са извлечени, освобождавайки неговия аромат и свойства.

Дифузери за етерични масла: какво е това?

Това са един вид изпарители, оборудвани с резервоар за вода, в който се добавят няколко капки етерично масло, което отделя приятен аромат в околната среда. Тази ароматна водна пара се разпръсква в дома, освобождавайки аромата на избраната есенция.

Изборът на етерично масло зависи от личния вкус и преди всичко от целта на употреба. Като се има предвид, че натуралните есенции не са обикновени дезодоранти, а имат ефективно лечебно и благотворно действие за организма, маслото трябва да се подбира според желаната терапевтична функция.

Дифузери за етерични масла: кои видове?

На пазара има различни видове дифузери за етерични масла, някои от които действат като изпарител, а други като овлажнител, като повечето от тях са 2в1 дифузер и овлажнител. Различните уреди за дифузия на етерични масла имат различен капацитет и автономност, като за най-добри се считат устройствата с автономност от 8 до 16 часа и вместимост 500 ml.

Ето списък на основните типове основни дифузери:

Електрически дифузери за етерични масла, устройства, подобни на овлажнители, се използват чрез добавяне на няколко капки етерично масло в резервоар, което скоро превръща водата в ароматна пара благодарение на електрически ток. 

Ултразвуковите дифузери, които са най-иновативните и ефективни дифузери в своята категория, съдържат керамична пластина, която излъчва ултразвук. След това ултразвукът въздейства върху водата и етеричните масла в резервоара, освобождавайки студена ароматна пара. Препоръчваме ви именно тези ултразвукови дифузери.

Дифузерите за етерично масло с пръчка са най-простите и не изискват електричество. Те просто разпространяват аромати чрез пръчици, които абсорбират течността и я освобождават в околната среда.

Дифузерите с пулверизиращ вентилатор са направени по такъв начин, че да създават вибрации, което води до студено пръскане на етерично масло. Това включва разпространението на миниатюрни капки ароматна вода във въздуха, без да се променят свойствата на маслото. 

Дифузери с филтър са възможно най-лошия избор, който можете да направите. Често филтрите не попиват достатъчно от течността, в следствие на което изсъхват и трябва да се намокрят ръчно.

Дифузери на батерии - това са другия възможен лош избор, който можете да направите. Тези дифузери нямат достатъчно мощност, подходящи са само за малки помещения и се налага често да им сменяте батериите.

Дифузори за етерични масла: Кога са полезни?

Предимствата от използването на арома дифузерите са многобройни, сред тях са следните:

Подобряване на качеството на въздуха

Осигурява различни предимства в зависимост от избрания аромат

Помага за отблъскване на насекоми

Втечнява и успокоява дихателните пътища

Помага за подобряване на концентрацията

Насърчава съня

Прави околната среда по-влажна и дишаща

Някои модели използват хромотерапия

Разнася аромата равномерно

Дифузерите за етерични масла: къде да ги използваме?

Що се отнася до стаите и помещенията, където можете да използвате етерични масла, трябва да се каже, че в спалнята е най-добре да използвате ултразвукови дифузери. Най-подходящите етерични масла за спалнята, разбира се, са тези с лавандула или маточина, които насърчават съня и релаксацията.

Прочетете още

Меню

Категории

Създайте безплатен профил, за да запазите любимите си продукти.

Създай

Създайте безплатен профил, за да използвате списъците с желания.

Създай